Представники кафедри географії, геодезії та землеустрою – учасники Басейнової ради Південного Бугу

Опубліковано: 21.12.2023, 9:38

20 грудня 2023 року ухвалено новий персональний склад Басейнової ради Південного Бугу на період 2023-2028 рр. до якої ввійшли представники кафедри географії, геодезії та землеустрою Олексій Ситник та Любов Безлатня, кандидати географічних наук, доценти.  Відповідне рішення прийнято на установчих зборах зацікавлених сторін.

Басейнова рада є важливим консультативно-дорадчим органом, що об’єднує представників різних галузей, таких як водокористувачі, органи влади, науки, та неурядових організацій. Завдяки цьому об’єднанню, робота Басейнової ради стає ключовою для забезпечення ефективного управління та використання водних ресурсів басейну річки Південний Буг.

До Управління було подано 78 кандидатур з 7 областей від організацій басейнового рівня, представляючи різні сфери діяльності, що враховує широкий спектр інтересів та думок, а також забезпечує шляхи для обговорення та прийняття обґрунтованих рішень. Так, водокористувачі складають – 32%, представники центральних органів виконавчої влади та водогосподарських організацій – 16%, місцевих органів виконавчої влади – 8%, наука, освіта – 15%, неурядові організації – 21%, органи місцевого самоврядування – 8%, що відповідає необхідним квотам.

Головою Басейнової ради Південного Бугу обрано Юрія Яцентюка, доктора географічних наук, професора кафедри географії Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Ухвалений персональний склад Басейнової ради на підставі протоколу установчих зборів направлено на затвердження до Держводагентства.


Наверх