Відкрите заняття викладача кафедри географії, геодезії та землеустрою з «Основ наукових досліджень в географії»

Опубліковано: 15.11.2023, 16:53

У листопаді 2023 року викладачем Людмилою Озеровою була проведена лабораторна робота з навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень в географії» на тему: «Алгоритм написання та оформлення наукових праць за результатами досліджень», відповідно робочої програми та розкладу занять для здобувачів вищої освіти 22 групи ОП Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини).

Метою лабораторної роботи стало навчити здобувачівсамостійно і охоче здобувати знання з різних джерел, вчитися користуватися набутими знаннями для вирішення пізнавальних і практичних завдань, набувати комунікативні вміння, працюючи в різних групах, розвивати в собі дослідницькі вміння (вміння виявлення проблем, збору інформації, спостереження, аналізу, побудови гіпотез, узагальнення), розвивати системне мислення, навчитися готувати доповіді за результатами наукового дослідження, писати наукові статті та тези.

Під час роботи зі студентами були використані різноманітні методи та методичні прийоми, а саме: словесні (усне опитування, пояснення, бесіда, дискусія), наочні (демонстрація карт, схем, таблиць), практичні методи, технології проблемного, пошуково-дослідницького, інтерактивного навчання.

На занятті панувала атмосфера довіри, конструктивної взаємодії, жвавої дискусії, кожен здобувач мав змогу висловити власну точку зору та почути думки одногрупників.

Протягом заняття студенти виступали активними спостерігачами, комунікували, спільно з викладачем визначали мету та мотивацію власної навчальної діяльності, опрацьовували новий матеріал та підводили підсумки роботи. 

Реалізована структура практичного заняття відповідала його типу, всі компоненти заняття були пов’язані між собою логічною послідовністю і забезпечили його дидактичну цілісність.

Матеріал лабораторної роботи доступний, цікавий. Для кращого сприйняття завдань студентами лабораторна робота супроводжувалася презентацією. Мети заняття досягнуто, поставленні завдання виконано.


Наверх