Поєднання теоретичних знань та практичних навичок здобувачів вищої освіти у ботаніці

Опубліковано: 19.04.2024, 14:52

Набуття здобувачами освіти теоретичних знань та практичних навичок нерозривно пов’язане в освітньому процесі, а їх поєднання є запорукою успішності майбутньої професії.

Так, здобувачі вищої освіти на занятті з освітнього компонента «Ботаніка», під керівництвом викладача кафедри біології та здоров’я людини Вікторії Скакун, мали можливість набути нові та вдосконалити вже отримані знання анатомічних й морфологічних особливостей будови вегетативних та генеративних органів на прикладі кімнатних рослин.

Студенти детально розглянули кореневу систему укорінених у воді живців фікуса бенгальського, лускаті корені-бульби колерії та тендітні поверхневі корені антуріума.

Також здобувачі освіти набули практичних умінь з висаджування укорінених рослин та пересадки тих, які цього потребували. У процесі роботи було обговорено характеристики різних видів ґрунтосумішей, значення використання керамзиту, особливості посадки, освітлення та поливу для різних кімнатних рослин залежно від екологічних груп.

Під час заняття у студентів було сформовано знання та вміння з освітнього компонента, а також вони отримали висаджені власноруч кімнатні рослини для подальшого дослідження їх росту й догляду в домашніх умовах.


Наверх