«Інтерактивні технології змішаного навчання в закладах освіти»

Опубліковано: 01.08.2024, 8:19

Сучасний світ напрочуд стрімкий та динамічний. Кожного дня з’являються нові винаходи, створюються корисні ресурси та програми, здійснюються наукові відкриття. Енциклопедизм та «знання всього на світі» все більше втрачають свою актуальність.

Головним же стає вміння знаходити потрібну інформацію, пристосовуватися до змін та навчатися впродовж життя. Необхідність постійного професійного та особистісного розвитку нині стала характерною рисою для більшості професій. А особливо цього потребують сучасні викладачі закладів вищої освіти. Адже щоб молоде покоління здобувало якісну освіту, педагоги мають розуміти сучасні освітні тренди, володіти необхідними технологіями та постійно підвищувати свій професійний рівень.

Тому, доцент кафедри географії, геодезії та землеустрою Безлатня Любов та викладач кафедри географії, геодезії та землеустрою Озерова Людмила успішно закінчили навчання та продемонстрували зразкові показники у виконанні вимог підвищення кваліфікації за освітньо-професійною програмою «Науково-педагогічні працівники університетів, академій, інститутів» у категорії «Інтерактивні технології змішаного навчання в закладах освіти» на базі Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

В умовах воєнного стану, згідно з робочими навчальними планами та програмами підвищення кваліфікації, освітній процес на курсах організовувався із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, цифрових платформ, (LMS «AdultLearning», GoogleClassroom, ВВВ, Zoom, Microsoft Teams, е-дошка Padlet), хмарних сервісів, онлайн-інструментів Google, електронної пошти, спільнотах у соціальних мережах.

Заняття проходили в комфортному освітньому середовищі зі зручним графіком навчальної діяльності. Під час занять слухачі ознайомились з технологіями навчання для використання у кризових умовах воєнного часу, актуальними аспектами мотивації особистісного розвитку, проаналізували сучасні вимоги до організації освітнього процесу в закладах освіти, розвинули здатність ефективно поєднувати інформаційні та інноваційні педагогічні технології у практиці викладання.

Традиційно, підсумком навчання на курсах став публічний захист випускних творчих робіт. По завершенню курсів, викладачі отримали відповідні сертифікати, що засвідчують їхній підвищений рівень кваліфікації та готовність впроваджувати нові методики навчання.

Вітаємо слухачів з плідним завершенням навчання та бажаємо їм творчої невичерпності, нарощення і примноження свого потенціалу й успіхів у самореалізації! Натхнення, миру,благополуччя і добра!


Наверх