День хіміка

Опубліковано: 27.05.2014, 8:56

Традиційно яскраво і з димком відзначили День хіміка на природничо-географічному факультеті. Викладачі та студенти провели показові досліди з використанням різних речовин. Цього року день хіміка зв’язали ще й з одним ювілеєм – 145 років тому Дмитро Менделєєв придумав свою відому періодичну таблицю хімічних елементів. Саме тому День хіміка розпочався з міні-семінару «Історія науки хімії», організатором якого виступила доцент В.Ф. Валюк. На семінарі студенти розповіли аудиторії про вчених-хіміків та історію деяких хімічних відкриттів.

День хіміка
День хіміка

Доценти кафедри хімії, екології та методики їх навчання Цимбалюк В.В. та Горбатюк Н.М показали наочно, як горить йод при контакті з водою і як три прозорі рідини після змішування в колбі починають періодично змінювати колір з оранжевого на синій. Диму з яскравим полум’ям наробив інший дослід – «фараонові змії». Показали публіці і хімічно влаштований феєрверк.

День хіміка
День хіміка
День хіміка

Вперше на такому святі показали інший яскравий дослід. Доцент Цимбалюк В.В. з магістрантом Погребняком М.О. продемонстрували ряд дослідів з мікроелементного аналізу волосся людини. Студентам та викладачам свято надзвичайно сподобалося. Особливою активністю на святі відзначилися студенти 1 курсу спеціальності 6.040101 Хімія Тарликова Юлія та Квашук Вікторія.

День хіміка
День хіміка
День хіміка

Наймолодшому викладачу кафедри хімії, екології та методики їх навчання Харченко О.Г. студенти-хіміки подарували незвичайну паперову квітку, котра після обприскування хімічною рідиною розфарбувалася у різні кольори.

День хіміка


Наверх