Природоохоронна акція «Упорядкування прибережної смуги Зарембового ставу»

Опубліковано: 14.04.2015, 9:40

9 квітня під егідою науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» УДПУ та ЗОШ №3 організовано та проведено природоохоронну акцію «Упорядкування прибережної смуги Зарембового ставу». Ініціаторами акції виступили доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри хімії та екології природничо-географічного факультету УДПУ Світлана Совгіра та вчителі біології ЗОШ №3 Тетяна Стащенко та Михайло Плющ.

1

Акція проведена в рамках щорічного всеукраїнського заходу з благоустрою «За чисте довкілля». До акції були залучені аспіранти, викладачі, студенти 2 курсу природничо-географічного факультету, педагогічний колектив та група «Екос» ЗОШ №3 м. Умань – у загальному біля 100 осіб.

2

3

4

5

6

Мета акції: здійснення практичної природоохоронної діяльності, на основі прибирання прибережної смуги Зарембового ставу річки Уманки від побутового сміття, спрямованої на охорону і поліпшення стану малих водойм, підвищення екологічної і правової обізнаності молоді щодо охорони водних ресурсів, залучення населення до конкретної природоохоронної акції.

Під час проведеного заходу було виявлено, розчищено та упорядковано джерела на береговій смузі річки Уманки в районі Зарембового ставу, здійснено насадження деревних та кущових рослин для укріплення його берегів, організовано благоустрій суміжних територій, проведено агітаційно-пропагандистську роботу в напрямі охорони малих водойм за допомогою встановлення інформаційного щита.

7 8

8


Наверх