Експедиційні дослідження екологів факультету

Опубліковано: 21.05.2015, 11:00

18-20 травня науково-дослідна лабораторія «Екологія і освіта» організувала й провела експедицію для дослідження проблем малих річок та вивчення біологічного і ландшафтного різноманіття центральної частини Побужжя. Захід відбувався в рамках держбюджетної теми «Технологія оздоровлення ландшафтних комплексів малих річок Центрального Побужжя та залучення молоді до природоохоронної роботи» (керівник, професор Світлана Совгіра).

1

2 3

В межах угоди про співпрацю між Інститутом агроекології і природокористування НААН України та УДПУ імені Павла Тичини до експедиції долучились співробітники екологічної лабораторії, викладачі природничо-географічного факультету, аспіранти на чолі із завідувачем лабораторії Інституту агроекології і природокористування НААН, кандидатом біологічних наук Євгенією Ткач.

4

5

Під час проведеного дослідження вивчено екологічний стан малих річок, вплив на них антропогенних чинників, трансформацію біорізноманіття басейну річки Південний Буг під впливом господарської діяльності людини, зміну трав’яної рослинності із лісостепової на степову.

6

7

8


Наверх