Гаряча пора польових досліджень

Опубліковано: 15.07.2015, 8:00

Успішними результатами досліджень з вивчення симбіотичних властивостей нових штамів бульбочкових бактерій, що створюються впродовж багатьох років спільно з науковцями Інститутом фізіології рослин і генетики НАН України, пишається колектив природничо-географічного факультету. Щороку на агробіостанції закладаються дослідні ділянки посівів сої, які є передумовою подальшого створення й виробництва високоефективних бактеріальних добрив. Настав час підвести підсумки польових випробувань і в цьому році, що проводилися за керівництва член-кореспондента НАН України, д. б. н., професора Коця С.Я. та декана природничо-географічного факультету к. б. н., доцента Якимчука Р.А.

Фото 1

До роботи залучаються і студенти, які вперше мають нагоду проводити нетипові маніпуляції з вивчення азотфіксувальної активності симбіотичних систем безпосередньо під відкритим небом.

Фото 2

Фізичної роботи не цурається ніхто: від професора до студента усі виходять на нещадне палюче сонце, щоб першими порадіти за успіхи, даровані природою на благо людини.

Фото 3 Фото 4 Фото 4А Фото 5 Фото 6

Сподіваємось, після обробітку одержаних матеріалів на лабораторному обладнанні відділу симбіотичної азотфіксації Інституту фізіології рослин і генетики НАН України, з’являться передумови для розробки матеріалів чергового патенту на корисну модель за співавторства співробітників Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.


Наверх