Фахова практика з біології

Опубліковано: 20.09.2015, 11:16

З 14 по 18 вересня 2015 р. студенти четвертого курсу 41, 41а, 44 груп за спеціальністю: 6.040102 «Біологія*» проходили навчально-польову практику з Генетики з основами селекції під керівництвом викладача кафедри біології та методики її навчання Васильцової І.В.

В рамках практики студенти відвідали Лабораторію мікроклонального розмноження рослин на базі Національного дендрологічного парку “Софіївка” НАН України.

Під час екскурсії завідувач лабораторії канд. с.-г. наук Небиков Михайло Валентинович ознайомив студентів з основними завданнями лабораторії та розповів, які методи розмноженні рослин можливо проводити на базі лабораторії.

-qiZ7XG8D8k
DSC_0510kdRzPyxAfu8

Одним із завдань навчально-польвої практики з Генетики з основами селекції є проведення генетичних досліджень на агробіостанції університету.

Спільно з Інститутом фізіології рослин і генетики НАН України на агробіостанції закладаються дослідні ділянки посівів сої, які є передумовою подальшого створення й виробництва високоефективних бактеріальних добрив. Студенти мали змогу дізнатися про основні завдання даних досліджень та взяти в них активну участь.
7XlVor6oJ4I cfpL1BYZ_vw
Підчас практики студенти мали змогу ознайомитися методикою проведення структурного аналізу озимої пшениці та правилами його проведення.
zJxN7bo3WCQ pyvYlwLtkrU
По завершенні практики студенти поповнили свої біологічні знання практичними навичками з генетики та селекції рослин, а також підготували гербарій модифікаційної мінливості рослин та звіти про проходженню навчально-польової практики.


Наверх