Наукова співпраця природничо-географічного факультету відкриває нові горизонти

Опубліковано: 10.10.2015, 19:05

Підвищення кваліфікації викладачів є однією із необхідних умов забезпечення високої якості навчального процесу у вищих навчальних закладах.

В рамках угоди про творчу співпрацю з Інститутом фізіології рослин і генетики НАН України доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Валюк Вікторія Федорівна пройшла стажування в науковій лабораторії відділу симбіотичної азотфіксації на запрошення член-кореспондента НАН України, д. б. н., професора Коця Сергія Ярославовича.

Валюк Вікторія опрацювала прийоми роботи з обладнанням для наукових досліджень, яке застосовується у біохімії, отримала практичні навички роботи з сучасною апаратурою, опанувала науковими методиками проведення електрофорезу у поліакриламідному гелі, розглянула принципи приготування зразків для електрофоретичного дослідження та математичної обробки результатів досліджень.

фото-1-500x333

Спільно із заступником відділу симбіотичної азотфіксації к. б. н., старшим науковим співробітником Маменко П.М. та к.б.н., науковим співробітником Маменко Т.П. проведені досліди визначення генетичної чистоти насіння за допомогою електрофорезу генетично поліморфних білків різних культур: гліадинів та глютенінів у пшениці, зеїнів кукурудзи, геліантинів соняшнику.

фото-2-500x333 фото-3-500x333 фото-4-500x333

Досвід, отриманий В.Ф. Валюк, сприятиме навчанню студентів елементів науково-дослідницької діяльності, підвищенню рівня організації та методики проведення експерименту при виконанню кваліфікаційних робіт.


Наверх