Календарні роботи у «Дендрарії» агробіостанції

Опубліковано: 16.04.2019, 10:59

Прихід весни у багатьох асоціюється з теплом, все більш тривалішим світловим днем і бажанням побувати на лоні природи, дихаючи свіжим повітрям, а для студентів природничо-географічного факультету – ще й з початком календарних робіт на агробіостанції УДПУ імені Павла Тичини. Адже, облік рослин та їх стан після зимівлі є ключем до успіху всього вегетаційного періоду.


Тому не втрачаючи часу, після проведеної ще до початку вегетації рослин реконструкційної обрізки дерев і кущів «Дендрарію» агробіостанції університету, з ініціативи та за дієвої підтримки декана факультету проф. Валерія Миколайка та завідувача кафедри біології та методики її навчання доц. Ігоря Красноштана, студенти І курсу природничо-географічного факультету всіх спеціальностей під керівництвом викладачів кафедри біології та методики її навчання Олени Андрієнко та Ірини Бовкун взяли активну участь у розчищенні території «Дендрарію» від зимуючих решток рослинних організмів та створення сприятливих умов для росту і розвитку дендрофлори відділу.


Суть весняного прибирання полягає у ретельному очищенні території від минулорічного листя і сухої трави. Піклуючись про довкілля, із зібраних рослинних решток заклали компостну яму, щоб використовувати отримане органічне добриво як мульчу, яка окрім, функції підкормки, буде зберігати вологу та пригнічувати ріст бур’янів біля корисних рослин.


Наверх