Географічний семінар-практикум

Опубліковано: 15.02.2017, 14:58

14 лютого 2017 року на базі НВК “Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” с. Берестяги Гайворонського району Кіровоградської області за участю кафедри географії та методики її навчання було організовано міжрегіональний семінар-практикум вчителів географії «Використання ігрових методів і прийомів на уроках географії». У семінарі взяли участь вчителі та методисти відділу освіти Гайворонської райдержадміністрації Кіровоградської області, викладачі та молоді науковці природничо-географічного факультету УДПУ імені Павла Тичини.

1 Урок прводить Клітченко Л. М.Урок проводить Клітченко Л. М. 

2 Доповідь  Запорожець Л.М.  «Особливості застосування навчально-ігрових технологій на уроках географії»Доповідь  Запорожець Л.М.  «Особливості застосування навчально-ігрових технологій на уроках географії»

 У ході семінару учасники відвідали урок з географії в 6-му класі на тему «Атмосфері опади», який проводила досвідчений педагог Клітченко Л.М. Під час обговорення уроку було акцентовано увагу присутніх на ролі ігрових технологій під час вивчення географічних дисциплін.

3 Аналіз Кравцовою І.В.  проблемних питаннь з фізичної географії України у програмі ЗНО 2017 року.Аналіз Кравцовою І.В.  проблемних питаннь з фізичної географії України у програмі ЗНО 2017 року. 

 Викладачі нашого факультету познайомили учителів з основними проблемами сучасної географічної освіти в Україні. К.п.н. Запорожець Л.М. розповіла про «Особливості застосування навчально-ігрових технологій на уроках географії». К.г.н. Лаврик О.Д. ознайомив учасників семінару з можливостями використанням геоінформаційних систем для виконання практичних робіт з географії. Справжньою «родзинкою» заходу стала доповідь к.г.н. Кравцової І.В., яка проаналізувала проблемні питання з фізичної географії України у програмі ЗНО 2017 року.

Невимушене спілкування та активне обговорення доповідей учасників стали запорукою конструктивного діалогу між освітянами Умані та Гайворонщини. На завершення семінару директор Поліщук О.В. провів екскурсію школою і музеєм та розповів про сучасний стан та перспективи розвитку ввіреного йому навчального закладу.

Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з учителями загальноосвітніх шкіл у сфері вивчення географії!!!


Наверх