Активна координаційна діяльність Інституту агроекології і природокористування

Опубліковано: 16.02.2017, 10:56

15 лютого в рамках координації Інститутом агроекології і природокористування діяльності науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» УДПУ проведено відкриту лекцію завідувачем лабораторії «Екологічної оцінки агротехнологій і біорізноманіття агроекосистем» Ткач Євгенією Дмитрівною на тему «Закономірності формування природних фітоценозів агроландшафтів Центрального Лісостепу України» для студентів природничо-географічного факультету. Організатором заходу виступила завідувач екологічної лабораторії УДПУ, доцент Гончаренко Ганна Євдокимівна.
2
1
Основна ідея лекції – екологія з її широким діапазоном діяльності вже не є розділом біології, а є новим станом розвитку усіх наук про стратегію і тактику виживання людства.
Під час лекції піднімалися проблеми: особливостей формування та функціонування природних фітоценозів агроландшафтів та агроценозів для збереження й поширення фіторізноманіття; функціонування напівприродних фітоценозів; ключових етапів моніторингу напівприродних фітоценозів; принципів моніторингу фіторізноманіття агроценозів; реакції фітобіоти на природні та антропогенні чинники; критеріїв екологічної оцінки агроценозів в умовах зміни клімату та багато інших.
4
3Співпраця між Інституту агроекології і природокористування та науково-дослідною лабораторії «Екологія і освіта» УДПУ продовжується. У перспективі співучасть представників Інституту агроекології і природокористування у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Екологічна стратегія майбутнього: досвід і новації», приуроченій до 25-річчя науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта», яка відбудеться 30−31 березня 2017 року та підтримка виїзного захисту кваліфікаційних робіт студентів на виробництві.
5
6


Наверх