Географо-біологічна навчальна практика студентів

Опубліковано: 27.09.2019, 10:02

Згідно навчального плану студенти 42 групи спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) з 16 по 21 вересня 2019 р. проходили перший етап географо-біологічної навчальної практики під керівництвом д.п.н., проф. Оксани Браславської та к.п.н., Інни Рожі в смт Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області.

За поставленими завданнями практики студенти відвідували цікаві туристичні місця України. Зокрема, м. Вилково, що розташоване в українській частині дельти Дунаю, на крайньому південному заході України, в Кілійському районі Одеської області. У народі воно відоме під назвою «Українська Венеція». Це останній населений пункт на берегах Дунаю перед його впадінням в Чорне море.


Практиканти ознайомилися з особливостями функціонування «Центру культури вина Шабо», який розташований за 70 кілометрів від Одеси в селі Шабо. Центр об’єднує діюче високотехнологічне підприємство, стародавні винні підвали, дегустаційний зал, експозиції сучасного скульптурного та архітектурного мистецтва, а також Музей вина і виноробства.


Відвідали сучасну сироварню, що побудована за європейським зразком у поєднанні новітнього і автентичного обладнання з Голландії, з оригінальними голландськими технологіями й українськими майстрами-сироварами.

Змістовною була й екскурсія по території Аккерманської фортеці – історико-архітектурної пам’ятки XIII–XV століття, яка є однією з найбільших середньовічних фортець в Україні.

Крім того, за сприяння профспілки університету (голова доц. Валентин Хитрук), під час навчальної практики студенти оздоровлювалися на березі Чорного моря (Шаболатський лиман), де сформувалися головні бальнеологічні ресурси лиману – мінералізована вода і лікувальні грязі. Їх застосування покращує кровообіг та обмінні процеси, надає анестезуючу і протизапальну дію, посилює життєздатність організму й омолоджує його, нормалізує гормональний фон, сприяє виведенню з організму радіонуклідів.


Наверх