РОБОТА НАУКОВОГО КРАЄЗНАВЧОГО ГУРТКА

Опубліковано: 18.05.2022, 10:52

З метою поглиблення інтересу до майбутньої професії, розширення студентського наукового потенціалу й формування навичок науково-дослідницької діяльності 16 травня 2022 року відбулось засідання наукового краєзначого гуртка під головуванням доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри географії та методики її навчання Оксани Браславської. В роботі взяли участь Інна Рожі кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри географії та методики її навчання, Людмила Озерова викладач-стажист кафедри географії та методики її навчання та здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр», «Магістр» спеціальності 014.07 Середня освіта Географія (Біологія та здоров̓ я людини).

Засідання гуртка відбулося дистанційно за допомогою платформи для відеокоференцій Googlt Meet.

План засідання гуртка:

– організація науково-дослідницької діяльності студентів;

–залучення студентів до участі у наукових конференціях, семінарах;

–активізація здобувачів освіти у громадському житті факультету, університету;

– допомога студентам у визначенні теми кваліфікаційної роботи.

Під час зустрічі учасники обговорили план заходів наукового гуртка на 2022-2023 навчальний рік, висловили свої пропозиції та побажання щодо подальшої його роботи. Були визначені завдання для здобувачів щодо підготовки доповідей та написання тез конференцій як в межах дисциплін так і відповідно до запланованих тем наукового гуртка.

Особливу увагу було приділено написанню наукових робіт. Керівник наукового гуртка Оксана Браславська проінформувала здобувачів про дотримання правил академічної доброчесності та відповідальності за її порушення.

Результати власних наукових досліджень студенти представили у вигляді доповідей із презентаціями. Варто зазначити, що заняття в гуртку сприяють поглибленню професійних знань, розвитку навичок науково-творчої діяльності студентів. Разом з тим, студенти мали можливість висловити свою точку зору з приводу предмета їх дослідження та обговорення, подискутувати.

Результатом роботи гуртка є поглиблення знань студентів, вироблення наукового мислення, здобуття вмінь відстоювати та аргументувати власну позицію.


Наверх