ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ В УДПУ

Опубліковано: 31.10.2022, 8:44

Упродовж 17–21 жовтня 2022 р. на базі природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини проходили курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників у галузі знань 01 Освіта/Педагогіка зі спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) за напрямом «Інноваційні методи навчання у вивченні географії». Тема курсів: «Комунікативно-інформаційні технології навчання географії» обсягом 30 год. (1 кредит). Курси проводила кандидат педагогічних наук, доцент кафедри географії та методики її навчання Інна Рожі.

Метою курсів підвищення кваліфікації стала активізація пізнавальної діяльності практикуючих учителів географії з використанням комунікативно-інформаційних технологій.

Цей процес здійснюється засобами розширення комунікативних умінь учителів, оволодіння ІКТ, формування ІКТ компетентності. Інформаційні технології ініціюють розвиток нових підходів до використання технологій навчання, відкривають додаткові можливості для створення комп’ютерних систем навчання та контролю знань.

Під час курсів підвищення кваліфікації слухачі ознайомилися із тематикою комунікативно-інформаційних технологій навчання географії, зокрема:

  1. Поєднання інтерактивних методів навчання з використанням ІКТ на уроках географії.
  2. Загальні поняття просторового аналізу даних та моделювання в ГІС.
  3. Візуалізація інформації в ГІС.
  4. Методи створення електронних карт.
  5. Використання на уроках географії ІКТ у поєднанні з інтерактивними методами навчання.
  6. Практичне застосування ІКТ у поєднанні з інтерактивними методами навчання.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації – це вчителі вищої категорії, вчителі-практики і вчителі-початківці, які у процесі ознайомлення з курсом підвищили власну здатність до критичного осмислення проблем у навчанні, професійній діяльності та на межі предметних галузей; застосовувати методи наукового дослідження на практиці; аналізувати структуру та різноманітність даних, які використовуються у геоінформаційних технологіях; впроваджувати геоінформаційні технології в освітньому процесі.

Колектив кафедри географії та методики її навчання бажає слухачам курсів підвищення кваліфікації творчої наснаги, здоров’я і неймовірних досягнень з їх учнями під час освітньої діяльності. Мирного всім неба!


Наверх