Все можливо, коли є поруч люди, які тебе підтримають…

Опубліковано: 15.11.2022, 11:59

Умови останніх років, в яких живе, працює та навчається українське суспільство, порушують особливу актуальність проблеми міжособистісної комунікації та живого спілкування. Тоді, коли ми могли вільно, без обмежень відвідувати різноманітні заклади, швидко вирішувати наші особисті справи, зустрічатися з друзями, колегами, ми не цінували важливості безпосереднього спілкування, важливості комунікації в освітньому середовищі, в аудиторії – між викладачем і студентом. Нова реальність викликає невимовну необхідність та потребу працювати не в on-line, а в of-line форматі. Мова, міміка, жести – все це є невід’ємною частиною кожної людини. Але реальність обумовлює інші формати життя, роботи та навчання…

11 листопада 2022 року відбулась відкрита лекція доктора географічних наук, професора, академіка Академії наук вищої освіти України, відмінника освіти України, завідувача кафедри географії природничо-географічного факультету Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Григорія Івановича Денисика.

І особливо приємно те, що відбувалося заняття у ofline форматі. Викладачі кафедри географії та методики її навчання, здобувачі вищої освіти 1-го курсу, які навчаються за освітніми програмами природничо-географічного факультету, мали можливість послухати непросто цікавого лектора, а того, хто пише сучасну українську географічну науку.

Тема заняття: «Регіональні особливості пізнання антропогенних ландшафтів та їх екологічні наслідки».  Що таке антропогенний ландшафт? Які особливості пізнання антропогенних ландшафтів? Актуальність регіональних географічних досліджень. Як антропогенне ландшафтознавство допомагає у  вирішенні практичних завдань? Усі ці питання обговорювалися під час роботи на занятті. Головним посилом цієї зустрічі була думка щодо важливості географічної освіти та науки для суспільства ХХІ століття.

Григорій Іванович надзвичайно цікава людина, різнобічна та талановита, завжди позитивний і налаштований на конструктивний формат роботи. Допоможе із ідеєю, вирішенням наукової проблеми, поділиться зі своїм життєвим досвідом. Тож у аудиторії панувала приємна робоча обстановка. Заняття проходило жваво та насичено.

Студенти отримали позитивні емоції та сучасні географічні знання, а викладачі кафедри географії та методики її навчання – неоцінений досвід спілкування та роботи із Григорієм Івановичем Денисиком – видатним науковцем, нашим Учителем і великим Другом кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини.  

P.S. «Географічна освіта необхідна для розвитку відповідальних та активних громадян сьогодення і майбутнього світу» (Міжнародна хартія з географічної освіти).


Наверх