«ЄВРОПЕЙСЬКА ІНТЕГРАЦІЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ БОЛОНСЬКОГО ПРОЦЕСУ»

Опубліковано: 10.11.2022, 12:41

8 листопада 2022 року професор Оксана БРАСЛАВСЬКА та викладач кафедри географії та методики її навчання Людмила ОЗЕРОВА взяли участь у XІ Міжнародній науково-практичній конференції «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті болонського процесу. Відновлення: виклики, підходи та інструменти», організаторами якої виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Інститутом вищої освіти НАПН та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Захід відбувся за підтримки Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури Європейської Комісії, Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Національної академії педагогічних наук України, Спілки ректорів закладів вищої освіти України та Британської Ради в Україні.

У Zoom зустрічі взяли участь більше 215 учасників: представники закладів вищої освіти та наукових установ, члени Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+.

З вітальним словом до учасників звернулися: Володимир БУГРОВ, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Сергій ШКАРЛЕТ, міністр освіти і науки України; Василь КРЕМЕНЬ, Президент Національної академії педагогічних наук України; Андрій БУТЕНКО, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; Людмила ТАЦЕНКО, керівник освітніх програм Британської Ради в Україні; Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Конференція мала на меті розкрити сучасні можливості розвитку компетентності майбутніх фахівців у відновленні вищої освіти в Україні, спрямовані на забезпечення та удосконалення її якості.

Під час конференції були розглянуті такі питання:       

  • проблеми відновлення вищої освіти в повоєнний період;
  • можливості програм міжнародної технічної допомоги ЄС для відновлення вищої освіти та науки в Україні;
  • шляхи відновлення вищої освіти на національному, регіональному та інституційному рівнях; 
  • гармонізації національного законодавства в контексті євроінтеграції Україні;
  • питання якості вищої освіти як індикатора успіху національних реформ на національному, регіональному та інституційному рівнях.

У тісній співпраці усіма учасниками конференції було вироблено відповідні рекомендації.


Наверх