Продовжуємо підвищення кваліфікації в межах програм рекомендованих Міністерством освіти і науки України за підтримки Google

Опубліковано: 04.04.2023, 8:13

Одним з актуальних запитів сучасної освітянської громади є пошук ефективних інструментів для організації освітнього процесу. Саме вивченню таких цікавих й корисних інструментів присвячений курс підвищення кваліфікації в межах програми «Google Digital Tools for Education / Цифрові інструменти Google для освіти», що рекомендовані Міністерством освіти і науки України за підтримки Google.

Учасником 8 сесії даного курсу стала доцент кафедри біології та методики її навчання Ірина Миколайко.

Формат роботи був побудований на живому спілкуванні з тренерами Академії цифрового розвитку, які протягом терміну навчання консультували і допомагали слухачам. Учасники отримували завдання у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів, де було забезпечено ефективний зворотний зв’язок через супровід і консультації тренерів, організовано додаткову консультацію через відеоконференції в Google Meet. Унікальний формат курсу дозволив отримати інформацію та необхідні практичні навички щодо організації ефективної взаємодії між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google, особливостей та переваг Google Workspace for Education, роботи з обліковим записом Google на різних пристроях (за допомогою комп’ютера і мобільних додатків), а також створення та здійснення підтримки персонального інформаційного середовища викладача закладу освіти. Було опрацьовано такі додатки як: Gmail, Google Клас, Google Meet, Google Календар, Google Keep, Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, App Sheet, Google Презентації, Google Форми, Google Jamboard, Google Мої карти, знайомство з програмою «Місцевих експертів», Google Сайти, Google Тренди, Google Академія, Google Групи, Google Сповіщення, Доповнення до об’єктів Google Диску, Google Chrome, Google Довідка, Google Центр безпеки, можливості Google Workspace.

За результатами навчання Ірина Миколайко отримала сертифікати, що засвідчують успішне проходження програми підвищення кваліфікації (базовий (30 годин / 1 кредит ECTS), середній (15 годин / 0,5 кредита ECTS ) та поглиблений (15 годин / 0,5 кредита ECTS) рівні).


Наверх