Круглий стіл до 37-річчя Чорнобильської катастрофи

Опубліковано: 26.04.2023, 12:18

26 квітня за ініціативи викладача кафедри хімії, екології та методики їх навчання Владислава Парахненка організовано круглий стіл приурочений до 37-річчя Чорнобильської катастрофи.

На заході були присутні здобувачі першого бакалаврського та другого магістерського рівня ОП Екологія та запрошений науковець, доктор географічних наук, професор Юрій Кисельов.

У своїй доповіді на тему «Чорнобиль і війна» доповідач окреслив сучасний стан Чорнобильської АЕС як величезного сховища відходів ядерного палива, наголосив на особливій небезпеці ведення бойових дій у Чорнобильській зоні, повідомив про надзвичайно важкі умови роботи співробітників ЧАЕС, що опинилися заручниками рашистів на захопленій ними станції в лютому – березні 2022 року, та зауважив щодо вкрай ускладненої екологічної ситуації на атомній станції навіть після виходу з неї загарбників.

На заході із висвітленням актуальних екологічних проблем, пов’язаних із радіаційним забрудненням біотичних та абіотичних екосистем, виступили викладачі-екологи Світлана Совгіра, Наталія Душечкіна, Владислав Парахненко, здобувачі-екологи.

Незгасна увага до наслідків Чорнобильської катастрофи, що трапилася на нашій землі 37 років тому свідчить про те, що ця проблема не втратила своєї актуальності, а подолання пов’язаних з аварією на ЧАЕС екологічних триватиме ще не одне десятиліття.


Наверх