Виховна година приурочена до 37 річчя Чорнобильської трагедії

Опубліковано: 26.04.2023, 16:07

26 квітня на кафедрі хімії, екології та методики їх навчання проведено виховну годину приурочену до 37-річчя Чорнобильської трагедії. Захід організовано із здобувачами спеціальності Екологія 18 групи старшим викладачем Віталієм Гончаруком з метою консолідації та формування історичної свідомості українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС.

Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Радіоактивна хмара від аварії пройшла над більшою частиною Європи, східною частиною США. Після аварії утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не лише сучасну Україну, білорусь та росію, які знаходилися поблизу ЧАЕС, але й і Східну Фракію, Македонію, Сербію, Хорватію, Болгарію, Грецію, Румунію, Литву, Естонію, Латвію, Фінляндію, Данію, Норвегію, Швецію, Австрію, Угорщину, Чехію, Словаччину, Нідерланди, Бельгію, Словенію, Польщу, Швейцарію, Німеччину, Італію, Ірландію, Францію, Велику Британію та острів Мен.

Близько 200 000 чоловік було евакуйовано із зони забруднення.

Присутні обговорили питання щодо належного вшанування пам’яті ліквідаторів радіаційного забруднення після аварії на ЧАЕС.


Наверх