ВИХОВНА ГОДИНА «Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам»

Опубліковано: 22.11.2023, 10:39

21 листопада 2023 року для здобувачів освіти природничо-географічного факультету було проведено виховну годину «Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам» з нагоди Дня Гідності та Свободи, який щороку українці відзначають 21 листопада.

         Цей день увійшов до календаря пам’ятних дат не так давно, і нагадує кожному із нас про патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, бажання бути вільним у своєму виборі, мати гідне життя на рідній землі.

         Заступник декана з виховної роботи Ірина Будченко, повідомила мету проведення виховної години – віддати шану патріотизму та мужності громадян, які захищали права людини, демократичні цінності, національні інтереси України, зберігати та доносити кожному громадянину об’єктивну інформацію про найважливіші події в Україні початку 21 століття, виховувати бажання стати достойним громадянином своєї країни.

         Коротко згадали про Революції 2004 та 2013 років. Революція 2013 року для когось була просто прогулянкою, а для когось справжньою війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людяності та гідності.

         Підбиваючи підсумки заходу Ірина Будченко наголосила , що кожен здобувач освіти має вшановувати громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції, Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників російсько-українського збройного конфлікту, які віддали життя за наше майбутнє.

         Молімося за наших мужніх захисників, які  виборюють право України бути суверенною та єдиною державою, і просімо у Бога, аби вони живими і здоровими якнайшвидше поверталися до рідних домівок.

Слава Україні! Героям слава!


Наверх