«Калейдоскоп цифрових інструментів педагога під час війни»

Опубліковано: 22.11.2023, 15:43

Професійний розвиток науково-педагогічних працівників є важливим інструментом збереження дієвої системи освіти в Україні. Особливо в часи воєнних реалій. Адже нові умови диктують нові виклики, а кожен з нас, в свою чергу, має вчитися на них реагувати, тримати свій фронт та рухатися далі.

Тому 20-21 листопада 2023 року доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри географії та методики її навчання Оксана Браславська та викладач кафедри географії та методики її навчання Людмила Озерова пройшли курси підвищення кваліфікації на базі «Інституту післядипломної педагогічної освіти» на тему: «Калейдоскоп цифрових інструментів педагога під час війни».

Освітній процес було організовано за дистанційною формою навчання із використанням хмарного сервісу Microsoft Teams платформи Office 365, інформаційно-аналітичного ресурсу «Методична скарбничка», Консалтингового центру «Новітні педагогічні й  виробничі технології».

Метою курсів стало ознайомлення слухачів із сучасними поняттями «цифроверт», «цифрова трансформація», «цифрові інструменти», «цифровізація освіти».

Під час проходження курсів підвищення кваліфікації слухачі познайомилися з інноваційними технологіями, дізналися про особливості застосування гейміфікації, ігрових та коучингових технологій, технологій воркшопу, фандрайзингової та проєктної діяльності, а також особливостей проведення занять за змішаною формою навчання.

Особливу увагу було приділено оволодінню навичками використання сучасних цифрових засобів для організації інтерактивного навчання у ЗВО. Активність і зацікавленість слухачів питаннями цифрової оцінки рівня знань здобувачів вищої освіти сприяли створенню за допомогою сучасних комп’ютерних технологій тестів, анкет і контрольних опитувань.

Підсумувало проходження курсів залікове заняття, що складалося з усної та письмової частин. Усі слухачі курсів підвищення кваліфікації впоралися з обома частинами роботи, що свідчить про високий рівень оволодіння ними інноваційними технологіями та отримали відповідні сертифікати.


Наверх