Підвищення рівня володіння англійською мовою науково-педагогічними працівникам кафедри географії, геодезії та землеустрою

Опубліковано: 26.12.2023, 13:41

Англійська мова визнається ключовим інструментом міжнародного спілкування в академічному та професійному житті кожного працівника освітньої галузі та для розвитку країни в цілому, засобом доступу до знань, умовою ефективної світової інтеграції та фактором економічного зростання країни.

Україна підтвердила свій європейський вибір та зовнішньополітичний вектор, прихильність до європейської інтеграції та глобалізації (Угода про Асоціацію між Україною та ЄС, членство в Європейському просторі вищої освіти, Європейському науковому просторі, інших міжнародних інституціях, партнерствах і співробітництвах).

Україна визнає вищу освіту як двигун соціальної трансформації, а англійську мову як ключову компетенцію в умовах інтеграції та глобалізації економіки, інструмент міжнародного спілкування, засіб приєднання до європейського освітнього, наукового та професійного простору. Тому викладач кафедри географії, геодезії та землеустрою Озерова Людмила та викладач-стажист кафедри Рожі Томас удосконалювали свою майстерність володіння англійською мовою на курсах «Іноземної мови для наукового спілкування» на факультеті іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Робота курсів регулюється згідно «Положення про курси іноземних мов». Курси іноземних мов організовувалися з метою всебічної підготовки слухачів до іншомовної діяльності. Зарахування на курси здійснювалося на підставі результатів пробного тестування, яке засвідчує початковий рівень володіння іноземною мовою.

Навчання на курсах іноземних мов відбувалося упродовж 2 місяців: з 01 листопада по 25 грудня 2023 року.

Заняття проводилися в позаурочний час, форма навчання – вечірня.
Загальна мовна підготовка здійснювалася з метою розвитку компетентностей з іноземної мови за чотирма видами мовленнєвої діяльності (говоріння, аудіювання, письмо та читання) за допомогою найкращих навчальних комплексів, розроблених провідними видавництвами Великобританії (Oxford University Press, Cambridge University Press, Macmillan, Longman Pearson). Cлухачам пропонувалися різноманітні інтерактивні завдання, що робили весь процес навчання захоплюючим і ефективним.

Окрема увага приділяється використанню технічних засобів навчання та розвитку комунікативних здібностей.

Межі у вивченні англійської мови немає, за кожним новим рівнем – нові завдання та складності (отримання або підтвердження мовного сертифікату), долаючи які, мова стає все чистішою, звучить злагоджено та побіжно. Адже оволодіння мовою – це не самоціль, це інструмент, який має допомагати у всіх сферах життя, працювати на вас!


Наверх