Навчаймося вчитися: потужні інструменти для опанування складних предметів

Опубліковано: 26.12.2023, 14:01

З метою допомоги студентам зрозуміти принципи роботи пам’яті та успішно використовувати знання для ефективнішого навчання, познайомити зі способами запам’ятовування інформації та покращити навички навчатися новому, ознайомлення із новітніми навчальними технологіями провідних американських фахівців, професором Оксаною Браславською та викладачем-стажистом кафедри географії, геодезії та землеустрою Ольгою Проценко у грудні 2023 року була проведена виховна година на тему «Навчаймося вчитися: потужні інструменти для опанування складних предметів» для здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) 22 групи.

Під час виховної години були обговорені ілюзії в навчанні та ефективні способи запам’ятовування інформації, здобувачі занурилися у наукові дослідження стосовно найефективніших способів вивчення складних тем. Були розглянуті поради для якнайкращого використання часу при виконанні самостійних завдань.

Також під час виховної години студенти пройшли тестування в рамках онлайн-курсу, практичних порад та настанов, які допоможуть знайти правильний шлях до опанування нових знань. Структура курсу включала такі модулі:

1.Особливості мислення (студенти дізналися про різні способи мислення, навчилися використовувати ці способи для максимально ефективного навчання).

2.Вміння групувати інформацію (студенти дізналися, як правильно поділяти інформацію на невеликі блоки для ефективного запам’ятовування).

3.Гаяння часу та пам’ять (в цьому модулі студенти ознайомилися з двома тісно пов’язаними явищами: пам’яттю та навчанні вмінням не гаяти час).

4.Ренесансне навчання та відкриття особистісного потенціалу (дізналися, як ефективно навчатися разом з іншими студентами, як розпізнати власні сильні сторони).

Завершивши курс, всі учасники отримали цінні знання і вміння правильного використання часу з освітньою метою.


Наверх