Відкрите заняття викладача-стажиста кафедри географії, геодезії та землеустрою з «Загального землезнавства»

Опубліковано: 16.12.2023, 10:56

У грудні 2023 року викладачем-стажистом Ольгою Проценко була проведена лабораторна робота з навчальної дисципліни «Загальне землезнавство» на тему: «Осьовий та орбітальний рухи Землі», відповідно робочої програми та розкладу занять для здобувачів вищої освіти 22 групи ОП Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини).

Метою лабораторної роботи стало: вивчити параметри осьового обертання Землі та його географічні наслідки, навчитися визначати кутову й лінійну швидкість осьового обертання Землі та обумовлене ними відхилення тіл від напрямку руху.

Під час заняття були використані різноманітні методи та методичні прийоми, а саме: методи організації і самоорганізації навчально-пізнавальної діяльності (словесні, наочні методи, відеометод, репродуктивний, частково-пошуковий методи), методи стимулювання та мотивації навчання (навчальна дискусія, пред’явлення навчальних вимог), методи контролю та самоконтролю. Варто було б зазначити, що досить вдало були використані інформаційно-комунікативні технології, технології інтерактивного навчання.

Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до програми і календарно-тематичного плану вивчення дисципліни. Під час заняття викладач використовувала наочний роздатковий матеріал, ноутбук для демонстрації циклу презентацій та відео по темі, що дало змогу студентам покращити результативність оволодіння теоретичним, практичним матеріалом, вміння його застосовувати на практиці. Викладачем було продемонстровано достатнє володіння навчальним матеріалом, методикою проведення занять, вміння організувати та зацікавити студентів, вміле застосування відповідних форм роботи та наочних матеріалів.

Студенти вправно володіли вивченим матеріалом, вміло виконували вправи по темі, аналізували тексти і вели діалогічне мовлення, ставили питання, висловлювали власні думки, обговорювали проблемні питання.

Лабораторна робота з навчальної дисципліни «Загальне землезнавство» проведена викладачем-стажистом Ольгою Проценко на достатньому методичному рівні.


Наверх