16 лютого – День єднання України!

Опубліковано: 19.02.2024, 8:54

Куратором 31 академічної групи Іриною Будченко для здобувачів вищої освіти ОП Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) в дистанційному форматі було проведено виховну годину на тему «Ми разом! Ми одна країна».

Це державна ініціатива, яка була вперше проведена 16 лютого 2022 року згідно з Указом Президента України. Головною мета – продемонструвати єдність українського народу на тлі зростання повномасштабного вторгнення.

Ірина Будченко повідомила здобувачам вищої освіти, що День єднання це молоде свято, цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій. В умовах війни, обстрілів, щоденних трагедій День єднання набув особливого змісту. Це чергова нагода нагадати світу, що ми боремося і будемо боротися за свободу та щасливе майбутнє України.

16 лютого в українських містах і селах піднімають державний прапор і виконують гімн. Приєднатися до святкування можна, одягнувши вишиванку, прикріпивши синьо-жовту стрічку або ж підтримати донатом тих, хто зараз бореться за нашу свободу на фронті.

Тож наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас.

Дай Боже нам єдність і дай сили нашим воїнам!

Пам’ятаємо всіх Героів, хто оберігає Україну вже в Небесному Легіоні! Вічна їм пам’ять та шана!

Тримаємо стрій. В єдності наша сила і наша Перемога!


Наверх