Online лекція для здобувачів вищої освіти та викладачів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

Опубліковано: 14.05.2024, 12:45

Відповідно угоди про співпрацю, 13 травня на платформі Google Meet кандидатом географічних наук, доцентом кафедри географії, геодезії та землеустрою Олексієм Ситником для здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» спеціальностей: 106 Географія, ОПП Географія; 103 науки про Землю, ОПП Геосистеми та георизики та викладачів географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича була прочитана лекція на тему: «Глобальні зміни клімату: український вимір».

Під час лекції розглядались питання:

  • глобалізаційні процеси та зміна клімату;
  • вплив пандемії Covid-19 на зниження забруднення атмосфери;
  • кліматичні зміни в Україні та перспективи аграрного виробництва;
  • шляхи адаптації національного господарства України до кліматичних змін;
  • активний вплив на гідрометеорологічні процеси, як шлях виходу з кліматичної кризи;
  • війна в Україні і клімат.

Професійний виклад матеріалу, актуальна тематика, творча та мотивуюча атмосфера, емоці. Саме так можна охарактеризувати цю зустріч, яка була дуже цікавою. Слухачі задавали багато питань, пов’язаних із глобальними змінами клімату та їх проявами на території України, значну зацікавленість викликав перехід на нові кліматичні норми, процес аридизації окремих територій та зміщення меж природних зон, можливість впливу на гідрометеорологічні процеси.

Лектор відповів на запитання слухачів.

Викладачі та здобувачі освіти географічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича вдячні Олексію Ситнику та організаторам зустрічі за цікаву й змістовну лекцію.


Наверх