Навчальна практика здобувачів вищої освіти в оранжереї та розсаднику Національного дендропарку «Софіївка»

Опубліковано: 28.05.2024, 9:07

21-22 травня 2024 року здобувачі вищої освіти ОП Середня освіта (Хімія), Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), Екологія під керівництвом Вікторії Давискиби, Наталії Недайборщ, Ореста Стандритчука, Тамари Зеленко, Романа Подзерея відвідали оранжерею та розсадник Національного дендрологічного парку «Софіївка».

Розсадник, у якому вирощують спеціальні та рідкісні сорти рослин для унікального Національного дендрологічного парку «Софіївка», став ідеальним майданчиком для здобувачів, щоб отримати навички та знання у реальних умовах. Студенти занурилися в світ науки та практики, досліджуючи різноманітні аспекти росту та розвитку рослин: хімічний склад ґрунтів та добрив, особливості процесу фотосинтезу, хімічні регулятори росту рослин, фізіологічні особливості рідкісних видів, роль води у фізіологічних процесах, вплив кислотності або лужності ґрунту на розвиток тощо.

Цікавими були розповіді наукових працівників Ольги Усольцевої та Василя Кочубея про адаптацію рослин до змін клімату, екологічний стан оранжереї та розсадника, важливі складові екологічно чистого землеробства. Студенти аналізували як зміна температурного режиму і рівня вологості впливає на стан рослин та розробляли рекомендації щодо оптимальних умов їх утримання.

Такі практичні заняття є невідʼємною частиною навчального процесу, оскільки дозволяють студентам отримати цінні навички роботи в умовах, максимально наближених до реальних. Вони вчаться не лише спостерігати, але й аналізувати, робити висновки та пропонувати рішення для збереження біорізноманіття, що зміцнює їх інтерес до обраної професії та сприяє розвитку наукового мислення.


Наверх