Навчальна практика з геодезії

Опубліковано: 01.06.2024, 12:00

З 20 по 31 травня 2024 року відбулася навчальна практика з геодезії для здобувачів вищої освіти 20 та 20/1 групи спеціальності 193 Геодезія та землеустрій. Важливість навчальної практики полягає в тому, що здобувачі вищої освіти, закріплюють теоретичні знання, здобуті під час аудиторного вивчення навчальної дисципліні «Геодезія». На навчальній практиці, майбутні фахівці із геодезії та землеустрою систематизують і поглиблюють знання теоретичного матеріалу, освоюють навики виконання геодезичних робіт з використанням сучасних приладів, їх камерального опрацювання з виконанням графічних побудов та оформлення планово-картографічних матеріалів за допомогою сучасного програмного забезпечення.

Перед початком виконання завдань практики здобувачі вищої освіти пройшли інструктаж з техніки безпеки під час проведення геодезичних робіт, перевірили геодезичне обладнання.

Під час проходження навчальної практики майбутні фахівці з геодезії та землеустрою розділялися на окремі бригади по 5-6 чоловік і всі види вимірювальних і камеральних робіт та написання звіту про проходження практики виконували разом. Саме групова форма роботи дозволяє навчати майбутніх фахівців працювати в команді та нести відповідальність перед своїми колегами за якість виконаних робіт, оскільки кожен майбутній фахівець вносить свій вклад у загальний результат. У кожній бригаді призначався бригадир, який допомагав керівникам практики розподіляти об’єм роботи і контролювати її якісне і своєчасне виконання.

Керували практикою доцент Кирилюк Володимир Петрович та викладач-стажист кафедри географії, геодезії та землеустрою Рожі Томас Адальбертович.


Наверх