Викладачі кафедри біології та методики її навчання Чорна Г.А. та Смачелюк В.О. учасники круглого столу на тему: «Гербарій Уманського національного університету садівництва – сучасний стан та перспективи розвитку»

Опубліковано: 18.06.2015, 14:05

11 червня 2015 року на базі Уманського національного університету садівництва викладачами кафедри садово-паркового господарства спільно з працівниками Наукової бібліотеки та Радою молодих учених у Науковій бібліотеці був проведений круглий стіл на тему «Гербарій Уманського національного університету садівництва – сучасний стан та перспективи розвитку», присвячений вченим у галузі ботаніки, гербарію та гербарної справи.

фото 1

фото2

Доцент кафедри біології та методики її навчання, куратор гербарію Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Чорна Г.А. виступила з доповіддю на тему: «Ексикати Herbarium Florae Rossicae історичного гербарію Уманського училища рільництва та садівництва».

фото3

Слід зазначити, що Галина Анатоліївна Чорна виступила зовнішнім експертом Гербарію Уманського НУС та відмітила історичну й наукову цінність зразків Гербарію для університету, що вимагають належних умов зберігання та використання у навчальній та науковій діяльності.

фото4   Учасникам та гостям круглого столу провідним бібліотекарем Уманського НУС Н.В. Михайловою була проведена цікава екскурсія, на якій вони познайомилися з історичним гербарієм, цінними стародруками та колекцією варення, виготовленого за старовинними рецептами колишніх викладачів університету садівництва.

фото5

фото6

Всі учасники круглого столу отримали цінні знання, досвід та гарний настрій!

фото7


Наверх