Як навчаються і живуть іноземні студенти на природничо-географічному факультеті

Опубліковано: 28.01.2016, 10:44

Доброю традицією Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, зокрема природничо-географічного факультету, стало навчання студентів-іноземців. Приємно, що наш університет відповідає європейському рівню надання освітніх послуг і користується повагою за межами України.

На природничо-географічному факультеті навчається 72 іноземних студенти за напрямами підготовки: «Біологія», «Географія», «Хімія» денної форми навчання, в тому числі 19 осіб на першому курсі.

Звикнути до нових людей і ритму життя українського міста вдається не всім іноземцям і не одразу. Як же живеться іноземним студентам в нашому університеті, який шлях їм доводиться пройти, щоб здобути омріяний фах?

Ми поцікавились в іноземних студентів, як вони дізналися про наш ВНЗ, де  проживають, як складаються їх стосунки з українськими ровесниками? Це була надзвичайно цікава і відверта розмова, яку провела студентка першого курсу Сидоренко Наталія.

IMG_1523

Розкажіть, як ви дізналися про Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини?

Сапармирадов Иляс (І курс): Я чув багато позитивних відгуків про цей навчальний заклад від друзів, знайомих і також читав в соціальних мережах «Line»)

   Як  прийняли вас українські студенти (чи знайшли ви спільну мову)?

Гелдієв Мекан (ІІІ курс): Так! Нас дуже тепло прийняли українські студенти. Всі неймовірно дружелюбні і доброзичливі. Тепер у нас багато друзів серед українських студентів і ми зовсім не відчуваємо себе чужими.

Мухиєв Магсат (IV курс): Ми всі згадуємо перше знайомство зі студентами нашого факультету і спільний відпочинок на агробіостанції. Були пісні, конкурси й національні танці – це незабутні враження!

   Чим українська молодь відрізняється від молоді в Туркменістані?

Ібрагімов Ельдор (ІІІ курс): Перш за все вірою та культурою. В українців інший погляд на життя, стосунки та пріоритети. Ви більш відкриті в спілкуванні.

 Рашідова Гозел (ІІІ курс): Ми зберігаємо давні традиції. Звичаї вимагають шанування батьків і взагалі старших. Неприпустимо не виконати їх прохання, сперечатися або висловлювати своє невдоволення.

IMG_1526

На нашому факультеті відбувається багато різних подій. Які Вам запам’яталися найбільше?

Ібрагімов Ельдор (ІІІ курс): Андріївські вечорниці! Цікаві ворожіння, народні пісні, смачні вареники!

Мухиєв Магсат (IV курс): Найбільші враження від свята «День Незалежності Туркменістану».

Гелдієв Мекан (ІІІ курс): Я і мої однокурсники-біологи вдячні за приємні, незабутні спогади та позитивні емоції, які ми отримали під час проходження практики в Карпатах.

Якби вам довелося коротко представити іноземцеві свою Батьківщину, які п’ять найважливіших речей ви б назвали?

Ібрагімов Ельдор (ІІІ курс): Туркмени – знані конярі, всесвітньо відомою є виведена туркменами ахалтекінська порода коня. В нас виготовляють килими ручної роботи. Ну і звичайно наші традиційні страви.

Байрамова Чінар (IV курс): Надзвичайно красивий жіночий національний костюм – дуже багато ручної вишивки та срібних прикрас. Вага повного комплекту жіночих прикрас, особливо для нареченої, може важити до 20 кг !

 Вам важко вивчати українську мову?

Сапармирадов Иляс (І курс): Ми  в школі вивчали російську та англійську мови, тому нам важко.

Мухиєв Магсат (IV курс): Ми розуміємо українську. Важко розмовляти, але намагаємось.

Цікаво, як ви організовуєте своє дозвілля? Що ви робите у вільний від навчання час?

Сапармирадов Иляс (І курс): Багато хто з нас відвідує спортивний зал.  Проводимо вільний час з друзями, переглядаємо фільми, влаштовуємо екскурсії та походи.

IMG_1517

Назвіть три причини, через які варто навчатися в УДПУ?

Ібрагімов Ельдор (ІІІ курс): Дружність студентів, тепле сприйняття в колективі та високий рівень викладацького складу. А також у вас гарні дівчата!

Гелдієв Мекан (ІІІ курс): Приємна атмосфера і хороші викладачі, які  до кожного студента знаходять підхід, приділяють увагу. Неймовірна кількість чудових спогадів про студентське життя.

Чи будете ви рекомендувати УДПУ (при можливості) іншим студентам?

Мухиєв Магсат (IV курс): Так, звичайно! Ми вже це зробили, тому чекайте нових першокурсників.

 Ваші скарги, зауваження, побажання?

Гелдієв Мекан (ІІІ курс): Добре було б об’єднати всіх іноземних студентів нашого університету, тоді старшокурсники могли б ділитися досвідом із молодшими,  наприклад, як подолати страх мовного бар’єру. Можна було б влаштовувати пізнавальні екскурсії Україною саме для іноземців — для нас усе тут нове й незнайоме.

— Дякую Вам за щиру розмову!

 

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
створює всі необхідні умови, щоб студенти з інших держав, перебуваючи в стінах нашого університету,  почувалися затишно і впевнено!


Наверх