Активізація освітнього процесу з викладання екологічних дисциплін

Опубліковано: 09.12.2021, 10:25

Нещодавно для здобувачів вищої освіти спеціальності 101 Екологія другого курсу проведено відкрите заняття (лекцію) «Основні закони і поняття хімічних перетвореннь в біосфері» з дисципліни Хімія навколишнього середовища (доцент Наталія Душечкіна).

У ході лекції висвітлено актуальні питання: основні закони хімії та їх поняття; вплив хімічного компонента абіотичного фактора на живі організми; явища та хімічні перетворення в біосфері, тощо.

Для активізації освітнього процесу застосовано активні методи навчання, зокрема: кейс-метод «Вирішіть ситуацію впливу абіотичного компоненту біосфери на … »; метод проблемного викладу «Як зменшити антропогенне навантаження на природні об’єкти»; метод порівняння, узагальнення «Порівняйте хімічні забруднення в міській та сільській місцевостях» та ін.

В обговоренні лекції взяли участь завідувач та викладачі кафедри хімії, екології та методики їх навчання. Для вдосконалення освітнього процесу запропоновано поєднання інноваційних форм та активних методів навчання.


Наверх