Відкрита лекція з краєзнавства і туризму запрошеного професора

Опубліковано: 24.03.2023, 16:23

24 березня 2023 року, в рамках Угоди про співпрацю з Національним авіаційним університетом та Херсонським державним аграрно-економічним університетом, кафедра географії та методики її навчання приєдналася до гостьової лекції на тему «Розробка туристського маршруту (на прикладі активного туризму)», яку для здобувачів вищої освіти провів доктор географічних наук, професор кафедри міжнародного туризму та країнознавства Національного авіаційного університету Колотуха Олександр Васильович.

Лекція була присвячена розгляду сутності поняття «туристський маршрут» (тур), можливим видам маршрутів залежно від конфігурації та характеристиці основних етапів розробки нового туристського маршруту. Частину лекції Олександр Васильович присвятив розгляду основних видів активного туризму (спортивного, екстремального).

Вельми цікавим було обговорення основних моментів лекції за участі всіх присутніх учасників. Олександр Васильович дав відповіді на запитання студентів, яких особливо цікавило який найдовший за тривалістю туристський маршрут та який найбільш віддалений за відстанню туристський маршрут він подолав у своєму багатому туристському житті.

Ще задовго до початку окупації росією Криму та початку війни на Донбасі, Олександр Васильович здійснив найбільш віддалений за відстанню туристський маршрут до Австралії та Нової Зеландії у складі групи, яка брала участь у проєкті «Прапор України на найвищих вершинах світу», а найдовший, тривалістю 27 днів, похід на Камчатку було здійснено ще в 90-х роках ХХ століття.

Наприкінці лекції Олександр Васильович акцентував увагу майбутніх фахівців з туризму на необхідності відповідального і виваженого підходу до розробки туристських маршрутів загалом і маршрутів з активного туризму. Зокрема він наголосив на тому, що неуважність та безвідповідальність  тягнуть за собою не лише фінансові втрати, але й втрату довіри (а іноді, нажаль, і життя ) учасників туристських походів.

Висловлюємо щиру подяку доктору географічних наук, професору Колотусі Олександру Васильовичу за запрошення відвідати в онлайн-форматі змістовну, цікаву лекцію та плідну співпрацю!


Наверх