Роль міждисциплінарних міжнародних освітніх студій у професійній підготовці сучасного вчителя природничих дисциплін

Опубліковано: 07.04.2023, 11:13

05-06 квітня 2023 р доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Олена Задорожна взяла участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Проблеми та перспективи розвитку природничої освіти», яка відбулася на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Під час пленарного засідання Олена Задорожна презентувала доповідь на тему: «Роль міждисциплінарних міжнародних освітніх студій у професійній підготовці сучасного вчителя природничих дисциплін».

Напрямами роботи конференції були:

  • сучасний стан і перспективи розвитку природничої освіти в освітніх закладах;
  • дослідження об’єктів, процесів і явищ живої природи: історичний та прикладний аспекти;
  • освітні технології у практичній діяльності вчителів природничих дисциплін;
  • сучасні технології навчання у процесі професійної підготовки фахівця.

Крім того, на конференції обговорювалися актуальні питання методичних аспектів підготовки сучасного вчителя природничих наук, можливості використання інтерактивних лабораторних симуляцій під час освітнього процесу, використання техніки самомененджменту, тренінгу та дидактичної казки, які були представлені цікавими презентаціями та корисною інформацією.

Висловлюємо вдячність організаційному комітету конференції, зокрема кафедрі біології, методології і методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі за запрошення та дружню і результативну співпрацю, які є давніми і надійними партнерами з Уманським державним педагогічним Університетом імені Павла Тичини.


Наверх