Лекція зарубіжного професора з проблем агро та продовольчої безпеки

Опубліковано: 27.04.2023, 16:19

27 квітня у форматі Zoom була прочитана лекція «Global Food Security and Nutrition Crisis and Ukraine Impacts» почесним професором аграрної та прикладної економіки Науково-дослідного інституту продовольчої та аграрної політики університету Міссурі, PhD William H. Meyers. На лекції були присутні викладачі та здобувачі ОП Екологія першого бакалаврського та другого магістерського рівнів.

На лекції представлено різні типи продовольчої безпеки в країнах з низьким і високим рівнем доходу; вплив 4Cs – конфлікту, клімату, Covid на продовольчу сферу. Крім цього, лектор ознайомив з методами оцінки продовольчої безпеки, розроблені Федеральною службою продовольства та іншими міжнародними організаціями та провів аналіз ситуації у продовольчій сфері згідно даних методик. У ході лекції учасники дізналися про вплив війни росії проти України на продовольчу безпеку, глобальне виробництво та торгівлю.

За результати лекційного курсу учасники отримали сертифікати.

Матеріали лекції викладачі планують застосовувати у процесі викладання дисциплін: «Агроекологія», «Екологічна безпека», «Глобальні екологічні проблеми сучасності», «Управління ресурсно-екологічною безпекою регіону».


Наверх