Вдосконалення цифрової компетентності викладачів (онлайн курс «Цифровий учитель» від ЮНЕСКО)

Опубліковано: 17.01.2024, 14:39

Система освіти і науки зазнає докорінних змін та має відповідати світовим тенденціям цифрового розвитку для успішної реалізації власного потенціалу викладачів й студентів. На сьогодні дедалі більше професій потребують набуття високого рівня цифрових навичок та володіння новітніми технологіями.

Сучасний етап розвитку суспільства отримав назву «цифровізація», що також називають сучасним трендом та пріоритетним напрямком модернізації української освіти, що змінює процес інформатизації. Тому науково-педагогічні працівники факультетету природничої освіти та природокористування, в ногу із сучасністю, підвищили рівень цифрової компетентності в онлайн курсі «Цифровий учитель». Курс пройшли: професори Валерій Миколайко і Оксана Браславська, доценти Ірина Миколайко Інна Рожі, Любов Безлатня, Володимир Кирилюк та викладач-стажист Томас Рожі.

Основні завдання програми:

  • поглибити знання слухачів з питань безпеки в цифровому суспільстві та цифровому освітньому середовищі закладу освіти;
  • удосконалити розуміння слухачів щодо особливостей організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій навчання;
  • розвивати здатність слухачів критично оцінювати достовірність, надійність інформаційних джерел, розуміння правових та етичних аспектів, пов’язаних з використанням цифрових технологій;
  • мотивувати слухачів до навчання впродовж життя в професійній сфері за допомогою цифрових технологій та електронних (цифрових) освітніх ресурсів.

Структура онлайн-курсу:

Вступ.

Навігація цифровим простором.

Цифрова педагогіка.

Універсальний дизайн навчання в освітньому процесі.

Оцінювання в цифровому світі.

Цифрова комунікація та взаємодія в освітньому процесі.

Управління класом у цифровій педагогіці.

Соціально-емоційне навчання.

Після успішного завершення курсу всі учасники отримали сертифікат на 1 кредит ЄКТС для підвищення кваліфікації з підписом Міністра освіти і науки України Оксена Лісового.


Наверх