Відкрите заняття

Опубліковано: 23.02.2024, 15:10

Згідно з графіком проведення відкритих занять у ІІ семестрі 2023-2024 н.р. 19 лютого 2024 року доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри географії, геодезії та землеустрою Оксана Браславська провела показове відкрите лекційне заняття з дисципліни «Управління земельними ресурсами» на тему: «Правові, організаційно-економічні та землевпорядні механізми управління земельними ресурсами».
Лекцію було проведено для студентів другого курсу спеціальності 193 Геодезія та землеустрій в офлайн режимі (323 ауд.). До відкритої лекції крім студентів долучились науково-педагогічні працівники кафедри.

Метою лекції було сформувати цілісне уявлення про правові, організаційно-економічні та землевпорядні механізми управління земельними ресурсами. У межах визначеної тематики лектор розглянула наступні питання:

1. Правові механізми  управління земельними ресурсами.

2.Організаційно-економічні механізми управління земельними ресурсами.

2.1. Оцінка земельних ресурсів.

2.2. Плата за землю.

2.3. Стимулювання раціонального використання та охорони земель.

3. Організаційно-фінансові механізми управління земельними ресурсами.

4. Землевпорядні механізми управління земельними ресурсами.

4.1. Зонування земель.

4.2. Землевпорядно-оптимізаційні механізми.

5. Організаційно-правові засади регулювання ринку земель.

Лекційний матеріал викладався із застосуванням медіа-засобів, що сприяло активізації пізнавальної активності студентів. Під час лекційного заняття студенти працювали з роздатковим матеріалом, наочними презентаціями та аналізували джерельну базу.

Варто відзначити також добре продуману структуру лекції, значну увагу лектора до активізації роботи студентів під час заняття, якісний роздатковий матеріал, використання якого полегшувало сприйняття студентами нової інформації. Студенти зацікавилися темою лекції і її змістом, активно задавали запитання. Усі здобувачі брали активну участь в обговоренні дискусійних питань, здобули знання, які стануть у нагоді при вирішенні як геодезичних, так і землевпорядних і земельно-кадастрових задач.

Присутні позитивно оцінили проведену лекцію, відзначили високий науковий і навчальний рівень володіння матеріалом, різноманітність методів і прийомів його подання. Відкрите заняття отримало схвальні відгуки колег і студентів. Лекція була проведена на високому науковому та дидактичному рівні.


Наверх