Інтегрований урок біології та екології на базі лабораторій факультету

Опубліковано: 29.02.2024, 9:48

28 лютого на виконання законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту» з метою формування природничо-наукової грамотності учнів проведено інтегрований урок біології, екології та фізики «Основні фізико-екологічні фактори впливу на формування місцевих екосистем» на базі факультету природничої освіти та природокористування. Урок проходив з учнями 11 класу Уманського ліцею №3 Уманської міської ради Черкаської області у науково-дослідній лабораторії «Екологія і освіта» та Музею зоології імені М. Ф. Коваля.

Учні набули інтегрованих знань з екологічних чинників впливу на довкілля, ознайомилися та змогли протестувати прилади з визначення якості повітря, води, грунту, продуктів харчування. Вивчили тваринний світ місцевих екосистем Черкащини та інших регіонів України та світу представлений у Музеї зоології. Екологічний зміст уроку розкрито доцентом кафедри хімії та екології Наталією Душечкіною, біологічний – доцентом кафедри біології та здоров’я людини Лесею Мороз.

Такі уроки сприяють формуванню в учнів екологічної та біологічної грамотності, в учителів – професійних компетентностей, що забезпечується співпрацею між факультетом природничої освіти та природокористування та закладами загальної середньої освіти міста Умані.


Наверх