Використання геодезичних приладів під час вивчення освітніх компонентів «Геодезія» та «Картографія з основами топографії»

Опубліковано: 04.03.2024, 10:02

З 26.02.24 по 1.03.24 року відбулися лабораторні заняття з використанням геодезичних приладів під час вивчення студентами освітніх компонентів «Геодезія» та «Картографія з основами топографії» під керівництвом викладача-стажиста Томаса Рожі.

Для здобувачів вищої освіти спеціальності 193 Геодезія та землеустрій 10 групи відбулося лабораторне заняття на тему: «Виконання геометричного нівелювання ІІІ і ІV класу. Похибки та точність нівелювання» (навчальна дисципліна «Геодезія») з використанням нівеліра Н-3 та нівелірних рейок на полігоні університету. Мета лабораторної роботи: оволоділи методикою нівелювання IV класу. Здобувачі вищої освіти у ході виконання лабораторної роботи успішно виконали всі завдання, оформили звіт.

Для здобувачів вищої освіти освітньої програми Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) у рамках вивчення навчальної дисципліни «Картографія з основами топографії» відбулося лабораторне заняття на тему: «Вимірювання кутів теодолітом». Мета лабораторного заняття – вивчити методику вимірювання горизонтальних кутів методом прийомів та кутів нахилу, обробка одержаних результатів; отримати початкові навички вимірювання кутів. У ході заняття здобувачі вищої освіти 12 групи використовували теодоліт 2Т30П для знімання горизонтальних кутів на полігоні університету. Всі здобувачі вищої освіти виконали завдання лабораторної роботи успішно.


Наверх