Відкрита лабораторна робота з дисципліни «Фізіології людини і тварин»

Опубліковано: 05.04.2024, 13:27

Відповідно до графіку відкритих занять кафедри біології та здоров’я людини 4 квітня 2024 року, викладачем кафедри Іриною Будченко було проведено відкриту конкурсну лабораторну роботу з обов’язкового компонента «Фізіологія людини і тварин» для здобувачів вищої освіти 31 групи, що навчаються за освітньою програмою Середня освіта (Біологія та здоров’я людини. Хімія). Тема лабораторного заняття «Фізіологія травної системи», обрана відповідно до робочої програми освітнього компонента. Формат проведення – дистанційний, на платформі Google Meet. До відкритої лабораторної роботи крім студентів долучились і науково-педагогічні працівники кафедри.

Метою лабораторної роботи було вивчити будову та функції системи органів травлення, особливості травлення в ротовій порожнині та травлення у шлунку й кишечнику, засвоїти основні процеси всмоктування та моторну функцію кишечника, захисні травні рефлекси, засвоїти вікові особливості системи органів травлення.

Лабораторний матеріал викладався із застосуванням відеопрезентацій, що сприяло активізації пізнавальної активності студентів. Здобувачі вищої освіти активно брали участь в обговоренні питань лабораторної роботи, виконували завдання.

Конкурсна відкрита лабораторна робота отримала позитивні відгуки від здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників кафедри. Присутні відзначили що викладач на високому рівні володіє змістом дисципліни.


Наверх