Екскурсія до Берестя

Опубліковано: 28.05.2015, 9:10

У травні 2015 р. під час проходження комплексної фахової практики в Шацькому національному природному парку студенти природничо-географічного факультету здійснили ексурсію до м. Берестя (Білорусь). Організаторами поїздки стали доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Цимбалюк В.В. і доцент кафедри загального землезнавства та геології Лаврик О.Д.

1

Студенти природничо-географічного факультету побачили річку Мухавець

 

2

Біля плану Берестейської фортеці

 

Місто знаходиться на південному заході Білорусі та є адміністративним центром Берестейської області і Берестейського району. Розташоване у південно-західній частині області, при впаданні річки Мухавець у Західний Буг, поряд з державним кордоном із Польщею

Видатною пам’яткою історії в місті є Берестейська фортеця, яка зазнала багато лих упродовж Другої світової війни. Студенти з цікавістю прослухали компетентну розповідь досвідченого екскурсовода та відвідали нові для себе місця.

 

3

На фоні бойової техніки Другої світової війни

 

4

Екскурсовод розповіла про основні перепетії оборони фортеці

 

Для географа важливо бачити об’єкт на власні очі. Ми спостерігали за річками Західний Буг та Муховець, оцінювали белігеративні та селитебні ландшафти Білорусі, аналізували росташування давньольодовикових форм рельєфу поза межами України. Такі поїздки роблять з студентів-географів справжніх фахівців своєї справи.

5

Відлуння епохи Другої світової війни

 

6

Руїни фортеці навівають сумні спогади про героїчний подвиг воїнів-оборонців цитаделі

 

7

Холмські ворота – сучасний символ Берестейської фортеці


Наверх