Комплексна фахова практика з географії на III курсі. Маршрут 2

Опубліковано: 16.06.2015, 10:20

11 червня 2015 року студентами природничо-географічного факультету 32, 33 груп УДПУ під час маршруту м. Умань – м. Первомайськ було продовжено знайомство з різними видами ландшафтів та об’єктами господарства Миколаївщини. Виїзд відбувався в рамках комплексної навчально-польової практики з дисциплін Фізична географія України, Ландшафтознавство та Географія світового господарства під керівництвом викладачів кафедри географії та методики її навчання доцента, кандидата географічних наук Кравцової Ірини Віталіївни та викладача Кугай Марини Сергіївни. Під час маршруту ми ознайомились з белігеративними формами рельєфу та колишнім потенціалом військової галузі України на прикладі унікального «Музею ракетних військ стратегічного призначення» (м. Первомайськ), для створення якого була використана бойова позиція ракетного полку 46 ракетної дивізії Ракетних військ стратегічного призначення.

Експозиція музею відображає історію ракетних військ стратегічного призначення СРСР, а також полку, особовий склад якого ніс тут бойове чергування. 

Фото 1

Фото 2

Найбільша у світі ракета СС-18 Сатана 

Фото 3

Творці музею залишили в первісному вигляді підземний командний пункт і одну з ракетних шахт. Також у музеї представлено техніку та засоби, які використовували при обслуговуванні ракетних комплексів, ракетні двигуни, системи космічного зв’язку. У приміщеннях казарм і штабу розміщені експозиційні зали.

Пускова ракетна шахта 

Фото 4

Командний пусковий блок 

Фото 5 (2)

Фото 5

Те, що ми побачили в музеї – в десятки разів перевершило всі наші сподівання і глибоко вразило. Експозиція нагадала, яка небезпека і сьогодні ще загрожує світові.


Наверх