Загальнонаціональна акція єднання «Випускники 2024 року для майбутніх поколінь» приурочена Дню Довкілля

Опубліковано: 17.04.2024, 11:17

Нещодавно у відповідь на заклик Асоціації професіоналів довкілля висадити в кожному селі, селищі, містечку, ОТГ чи містах сквери чи парки, ліси чи сади та до Дня Довкілля,проведено екологічну акцію з висаджування саджанців яблуні на території агробіостанції Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Організаторами виступили завідувач кафедри біології та здоров’я людини Ігор Красноштан, доцент кафедри хімії та екології Роман Подзерей.

Активну участь у акції взяли викладачі, технічний персонал та здобувачі вищої освіти факультету природничої освіти та природокористування.

До участі у заході залучено ліцеїстів 11 класу Уманського ліцею №3 (класний керівник Людмила Прилуцька), Уманського ліцею №2 (заступник директора з навчально-виховної роботи Валентина Островська), Уманського ліцею №1 (практичний психолог Максим Кушнерик). У загальному участь у заході взяли понад 30 учасників.

На початку акції доцент Ігор Красноштан звернувся до покоління, яке будуватиме і відбудовуватиме нашу Україну після Перемоги, щоб, кожен випускник посадив Дерево в своєму місті, містечку чи селі і через 20 років вже своїм дітям показував, якою сильною була віра в нашу Державу. Такі заходи з висадження саджанців дерев та догляд за садом є традиційним для факультету природничої освіти та природокористування, які започатковані доктором сільськогосподарських наук, професором Валерієм Миколайко (декан факультету 2016-2024).

Професор Світлана Совгіра ознайомила присутніх з метою акції, необхідністю формування екологічної культури у населення, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень.

Ми впевнені, що дерева будуть квітнути і приносити радість і користь. Віримо в майбутнє України та наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ разом!


Наверх