Семінар-практикум з формування інноваційної особистості учнів засобами позакласної роботи з хімії

Опубліковано: 26.10.2015, 12:11

23 жовтня 2015 року на базі Уманської ЗОШ №5 ім. В.І. Чуйкова проведено семінар-практикум для вчителів хімії та викладачів хімії ВНЗ «Розвиток творчої і соціальної компетентностей учнів засобами позакласної роботи як шлях до формування інноваційної особистості». Мета семінару – удосконалення методики організації позакласної роботи з хімії.

До заходу залучені: вчителі хімії загальноосвітніх навчальних закладів, методист міського методичного об’єднання Т.М. Плющ, викладачі кафедри хімії, екології та методики їх навчання природничо-географічного факультету – к.х.н., доцент В.В. Цимбалюк та к.х.н., доцент В.Ф.  Валюк.

На початку семінару методист міського методичного об’єднання Т.М. Плющ ознайомила присутніх із планом роботи семінару і спрямувала учасників на плідну роботу.

Фото 1

Перша частина заходу пройшла цікаво і змістовно у вигляді ток-шоу: «Хімія без меж», який провела вчитель хімії О.П. Гречин. Під час заходу школярі дізналися, що жодна галузь, жодна професія не можуть існувати без хімії. На прикладі інформації про древні аптеки Львова учні осягнули сучасну фармацію, побували технологом, домогосподаркою, косметологом, військовим…

Фото 2 Фото 3 Фото 4 Фото 5 Фото 7 Фото 8

Друга частина семінару пройшла у вигляді обміну досвідом. Доцент В.Ф. Валюк виступила з доповіддю: «Роль позакласних заходів у формуванні ключових компетентностей випускника школи». «Про формування творчої особистості та розвиток пізнавальної активності учнів на уроках хімії і в позаурочний час» розповіла доцент В.В. Цимбалюк.

Третя частина семінару організована у вигляді майстер-класу «Організація проектної діяльності учнів 7 класу», який провела вчитель хімії О.П. Гречин.

Фото 10 Фото 11 Фото12 Фото 9


Наверх