«ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ»

Опубліковано: 07.02.2023, 8:24

У кінці січня 2023 р. у рамках проекту Міністерства освіти і науки України «Офіс підтримки вченого» в онлайн форматі було проведено круглий стіл «Цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти в умовах інтеграції». Науково-педагогічні працівники кафедри географії та методики її навчання Оксана Браславська, Інна Рожі, Володимир Кирилюк та Томас Рожі долучилися до участі у заході, метою якого було обговорення досвіду застосування у закладах вищої освіти цифрових сервісів та е-інфраструктур, розгляд особливостей застосування інструментів відкритої науки, особливості цифровізації наукової діяльності та обмін досвідом. Круглий стіл складався з 3 сесій:

 Сесія 1. Цифровізація науки: від макрорівня (EOSC, GEANT, URIS, НРАТ) до мікрорівня. Забезпечення відкритого доступу до дослідницької інфраструктури. Спікерами були: Григорій Мозолевич, Андрій Василенко, Давід Дібук, Євгеній Преображенський, Михайло Хижняк, Денис Гриньов та Девід Хеінс.

 Сесія 2. Національний план щодо відкритої науки: нормативно-правові акти в середньостроковій перспективі. Спікерами були: Олександр Березко та Григорій Мозолевич.

 Сесія 3. Успішні кейси: цифрова трансформація наукової діяльності у закладах вищої освіти України. Спікерами були: Андрій Морозов, Тетяна Вакалюк, Олег Спірін, Галина Луценко, Ольга Петроє та інші колеги, які брали участь у дискусії.


Наверх