Відкрита лекція запрошеного науковця з дисципліни «Радіоекологія»

Опубліковано: 28.03.2023, 13:28

28 березня за ініціативи викладача кафедри хімії, екології та методики їх навчання Владислава Парахненка організовано відкриту лекцію з теми: «Міграція радіонуклідів в гідро екосистемах та урбоекосистемах» з дисципліни «Радіоекологія», яку провів доктор географічних наук, професор Уманського НУС Юрій Кисельов.

У межах оголошеної теми, актуальність якої є беззаперечною, лектор, на основі аналізу наслідків Чорнобильської трагедії та наслідків загарбницького вторгнення рашистів, спричинених війною, представив такі питання: основні шляхи надходження радіонуклідів у гідроекосистемах, їх активність у воді, викиди радіонуклідів за нормального режиму роботи АЕС, площі забруднені радіонуклідами тощо.

Значною новизною в осягненні екологічних процесів, свідками яких ми є, стало обговорення того, що нас очікує у період пост-війни в аспекті радіаційного забруднення.  

Присутні на лекції викладачі, здобувачі першого бакалаврського рівня ОП Екологія високо оцінили професіоналізм представника академічної спільноти, доктора географічних наук, професора Юрія Кисельова.


Наверх