МЕДІАГРАМОТНІСТЬ, ЯК БАЗОВИЙ ЕЛЕМЕНТ У СФЕРІ СПОЖИВАННЯ ІНФОРМАЦІЇ

Опубліковано: 05.05.2023, 9:00

Кожного дня ми опиняємось в потоці інформації, що лине з різноманітних джерел, які насичені не завжди необхідною та достовірною інформацією.

Рух інформаційного потоку не спинити. Завданням викладача є не лише не потонути у щоденному вирі інформації, а й усвідомити та підкорити цей потік. Важливо не лише знати, які небезпеки несуть із собою цифрові технології та як на нас впливає інформаційний тиск, а вміти захищатися від цих небезпек і користуватися можливостями, які надають медіа, а також навчити цьому здобувачів освіти.

Для викладачів ці процеси важливі ще й тим, що наші здобувачі освіти подекуди знають про сучасні інформаційні технології більше за своїх викладачів.

Викладачі кафедри біології постійно підвищують свою медіаграмотність та навички виявляти та протидіяти кібербулінгу, передаючи отримані знання майбутнім спеціалістам. Успішно закінчили курс «Медіаграмотність для освітян» та отримали сертифікати: Ігор КРАСНОШТАН, Олена МАНЗІЙ, Альона ЗАБОЛОТНА, Тетяна ПОЛІЩУК, Тетяна НОВІКОВА, Олег ПОЛІЩУК.


Наверх