Нові надходження навчальної літератури для магістрів-екологів

Опубліковано: 19.06.2023, 11:03

Нещодавно вийшов з друку навчально-методичний посібник «Екологічна мережа: механізм формування та проектування» (автор професор Світлана Совгіра). Потреба у посібнику виникла у зв’язку із необхідністю забезпечення нової освітньої програми 101 Екологія другого магістерського рівня.

У навчальному посібнику подано характеристику екомережі України як форми збереження ландшафтного та біотичного різноманіття. Висвітлено властивості, принципи формування, структуру, функції національної екомережі, правове забезпечення її проєктування та механізм формування. Розкрито особливості організації об’єктів природно-заповідного фонду та управління ними засобами ландшафтно-екологічного планування, порядок формування переліків об’єктів та територій національної екомережі, процедуру формування переліків територій та об’єктів екологічної мережі, порядок створення територій та об’єктів ПЗФ та планування їх подальшого функціонування, пошук перспективних об’єктів для заповідання та розвитку екологічної мережі.

Частина екземплярів посібника передано у бібліотеку університету, інша знаходиться у науково-дослідній лабораторії «Екологія і освіта». Бажаючим можна ознайомитися із змістом у 211 ауд.


Наверх