Виховна година «Залишаємося гідними своїх героїв»

Опубліковано: 21.02.2024, 14:43

В Україні 20 лютого вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні, 10 років тому, під час Революції гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.

З метою гідного відзначення 10-ї річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні для здобувачів вищої освіти ОП Середня освіта (Хімія) куратором 13 академічної групи Вікторією Давискибою та куратором 23 академічної групи Наталією Недайборщ на кафедрі хімії та екології було проведено виховну годину під лозунгом «Залишаємося гідними своїх героїв». Виховна година у здобувачів розкриває суть подвигу Небесної Сотні, вшанування героїзму українських захисників і тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України, формує розуміння єдності й цілісності України, як вільної, незалежної, демократичної та заможної держави; сприяє формуванню історичної пам’яті; виховує почуття патріотизму та усвідомлення національності, розвиває бажання стати гідними громадянами України. До заходу також долучились викладачі цієї ж кафедри Тамара Зеленко та Мирослава Сорока.

Після проведення виховної години всі учасники долучились до меморіального віче «Заряджені гідністю та жагою свободи», що відбулось в місті о 10:00 біля пам’ятного ознакування Героям Небесної Сотні, що на розі вул. Незалежності – Гайдамацька. Адже ця дата стала для нас символом незламної волі українського народу, його готовності боротися за свої права та гідність.

Ми вшановуємо пам’ять Героям, які до останнього вдиху боролися за майбутнє держави, були різні за віком, національністю, освітою, статтю, релігійними та політичними поглядами. Серед них були люди різних поколінь: від 82-річного Івана Наконечного до 17-річного Назара Войтовича. Всіх їх об’єднувало спільне бажання – жити у демократичній європейській країні, бути господарями на рідній землі.

Пам’ять про Героїв Небесної Сотні не вмирає. Вона живе в серцях усіх українців, сприяючи громадській активності, консолідації суспільства та формуючи усвідомлення відповідальності кожного за майбутнє України.


Наверх